Viktigt att veta om campingkortet, bokning, in- & utcheckning, brandsäkerhet, m m

SCR

Vi på KronoCamping är medlemmar i SCR, Sveriges Camping- & Stugföretagares Riksorganisation. Detta ger oss som campingföretag möjligheten att påverka viktiga frågor som tex motverka höjning av moms på campingboende, campingstandard, gästers säkerhet mm.

Kortet som är ett medlemskort i Svensk Camping ger dig som gäst tillgång till alla medlemscampingar i Sveriges samt ett stadigt ökande antal i Europa. Camping Key Europe är ett samarbete mellan campingorganisationerna i Danmark, Finland, Norge och Sverige samt motororganisationerna ADAC och ANWB i Tyskland respektive Holland.

Ni behöver ett campingkort vid bokning av camping.

I kortet ingår även olycksfallsförsäkring, många olika rabatter och erbjudanden att välja på mellan runt om i Sverige. Ni får även SCR:s katalog Svensk Camping i brevlådan varje år först av alla samt en smidigare incheckning. Skaffa/förnya ditt campingkort online här eller i receptionen.

SÄKERHET

Enligt den brandskyddsförordning vi lyder under, ska ett säkerhets-avstånd på 4 meter hållas till angränsande campingenhet. Detta uppnås genom att vagnen/husbilen/tältet placeras 2 meter in på tomten åt alla håll. Enligt samma förordning föreskrivs också att det inte får finnas mer en 1 (en) enhet per tomt = husvagn/husbil + ev. förtält, samt att endast 1 (en) bil får parkeras på tomten. Begränsad möjlighet till extrabilsparkering finns, fråga i receptionen.

Läs mer om Brandsäkerhet och avstånd i denna PDF
 

Under högsäsong patrulleras området av vakt nattetid.
Journummer: 070 20 20 430. Vakten skall ovillkorligen åtlydas. 

Allmänt gällande bokning, in/utcheckning
Efter bokning erhåller Du en faktura med uppgift om Din bokade tomt/stuga/villavagn samt betalningsdatum. När den första delbetalningen på av köpesumman är gjord är Din bokning bekräftad. Bokningen ska vara fullbetalad 30 dagar innan ankomst. Är betalningen inte oss tillhanda på angivna datum annulleras Din bokning. Ingen bekräftelse på att vi har erhållit betalning skickas ut.

En serviceavgift tillkommer. Ni har även möjlighet att köpa ett avbeställningsskydd och det gäller vid sjukdom fram till ankomstsdagen. Återbetalning sker mot uppvisande av läkarintyg eller försäkringsbolag med avdrag för avbeställningsskydd och en administrativ kostnad. Har du inget avbeställningsskydd gäller ingen återbetalning.
OBS! Vi har en rekommenderad åldergräns på 25 år vid bokning av våra stugor/villavagnar & campingtomter. Gäller ej småbarnsfamilj.

Några viktiga punkter:

 • Kontrollera att ditt ekipage ryms på den plats du bokat så att du kan uppfylla säkerhetsavståndet.
 • Kontrollera att den faktura du fått överensstämmer med det du bokat. Det är kunden som ansvarar för att  uppgifterna på bokningsbekräftelsen är korrekta.
 • Var uppmärksam på att det är den enda faktura du erhåller för betalning. Ange alltid fakturanummer som referens vid inbetalning.
 • Vid utebliven betalning förbehåller vi oss rätten att avboka objektet utan särskilt meddelande.
 • Observera att till varje plats/stuga ingår endast en bilparkering. Ett mycket begränsat antal extrabilsparkeringar finns att lösa mot avgift. Kontakta oss!
 • Campingtomter disponeras från kl. 14.00 ankomstdagen till kl. 12.00 avresedagen.
 • Betalkort i duscharna, korten erhåller du i samband med incheckningen. Duscharna kostar 3kr/2minuter.
 • Observera att vid bokning av campingtomt, under absoluta högsommaren, så är kortaste bokningsbara tid 3 dygn!
 • Stuga/villavagn disponeras från kl. 15.00 ankomstdagen till besiktningstid (senast kl. 12.00) avresedagen.
 • Våra bokningsperioder för stugor och villavagnar under högsommaren är veckovis med söndagsbyte, torsdag-söndag och söndag-torsdag.
 • Observera att viss musikunderhållning kan förekomma under juli månad och hörs över anläggningen.
 • Svensk sommar innebär att det kan finnas flugor, getingar, myror och andra insekter i större eller mindre omfattning. Detta är något som vi inte kan göras ansvarig för. Uppstår stora problem kontakta receptionen.
 • OBS! Viss trafik med arbetsfordon kan förekomma på campingområdet!
 • Lakanspaket, spjälsäng, barnstol och slutstädning finns att hyra/köpa, se mer info under prislista för stugor/villavagnar. Kontakta receptionen i god tid före ankomst: 0485-35700
 • Under absoluta högsommaren är receptionen öppen 8-22. Ankomst övrig tid, vänligen kontrollera våra öppettider på tel: 0485-35700.