COVID-19 ”Coronaviruset”

Med anledning av coronavirusets framfart i Sverige och världen

Våra gästers trygghet är det allra viktigaste för oss och vi tar den här situationen på mycket stort allvar. Vi följer direktiven från regeringen och Folkhälsomyndigheten och håller oss uppdaterade om det rådande läget och utveckling.
Vi öppnar den 17:e april och hoppas givetvis att viruset försvagats och sprids i mindre omfattning till dess. Om situationen mot förmodan skulle fortsätta se ut som den gör nu så kan du vara trygg med att vi kommer göra allt för att alla våra gäster ska kunna vara säkra i sin vistelse hos oss.

Nya städrutiner har utvecklats med extra fokus på virusbekämpning som b l a innebär daglig desinficering av samtliga servicehus samt poolområdet med långtidsverkande desinfektionsmedel, men det är viktigt att man också själv agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

TÄNK H.A.A.A.S! Men sluta inte leva!

1. HÄNDERNA – tvätta dom ofta 2. ARMVECKET – hosta i det 3. ANSIKTET – rör det inte i onödan 
4. AVSTÅND – håll säkert avstånd   5. SJUK – stanna hemma

Med detta sagt, hoppas vi att vi ses på Saxnäs och att vi har en härlig säsong framför oss!


Camping, Villavagn & Stuga - du har ditt eget boende:

  • På våra campingplatser för tält, husvagn och husbil har vi strikta brandregler som gör att varje ekipage har gott om utrymme mellan varandra så att du kan känna dig avskild och ha full kontroll över ditt eget boende.
  • Stugorna kontrolleras och desinficeras efter varje avresa så även i den typen av boende kan du vara helt trygg med saniteten.

Nya rutiner för servicehus, restauranger, Sydpoolen & butiker:

  • I alla våra gemensamma utrymmen kommer vi förstärka och utöka rutinerna för städning och desinfektion. Våra servicehus städas löpande under dygnet och har dedikerad städpersonal som hela tiden arbetar med att hålla desinfektionen och städningen på allra högsta nivå och säkra saniteten. Varje tidig morgon kommer servicehusen att stängas under en kortare period för att städas och desinficeras noggrant. Det desinfektionsmedel som vi använder är långtidsverkande. 
  • Använd handspriten som finns i våra allmänna utrymmen och i Sydpoolen. Samtliga dessa utrymmen kommer desinficeras dagligen.
  • Sydpoolen kommer att vara en extra säker plats att befinna sig i då klor tar död på alla virus och bakterier. Solstolar kommer att desinficeras med långtidsverkande desinfektionsmedel varje morgon och duschar, wc och handfat löpande under dagen
  • I samtliga av våra restauranger har du möjlighet till take away-mat alternativt sitta på uteserveringen om du inte vill sitta inne i restaurangen och äta.
  • Vi kommer ställa höga krav på vår personal gällande allt som har att göra med hygien och sanitet.

Större evenemang:

  • Vi kommer följa Folkhälsomyndighetens direktiv när det gäller eventuella spärrar för antal personer som får vistas på evenemang och aktiviteter. Antingen kommer evenemangen begränsas alternativt ställas in eller spridas ut på fler ytor/tillfällen i ett sådant läge, för allas välbefinnande. 
  • Samtliga av våra aktiviteter hålls utomhus och ska kunna genomföras på ett säkert sätt ur smittskyddsperspektiv, annars kommer de inte att hållas.

Avbeställningsskydd:

  • Vårt avbeställningsskydd (250 kr/bokning) gäller som vanligt och du kan avboka fram till 30 dagar innan ankomst oavsett orsak. Är det mindre än 30 dagar kvar kan du avboka mot uppvisande av läkarintyg. Vid en avbokning får du tillbaka allt du har betalat in förutom 700 kr (avbeställningsskyddet + administrativ avgift).