• Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter
 • Aktiviteter

Roliga aktiviteter hos oss på Öland

Saxnäs Campings läge vid Kalmarsund, strax norr om brofästet, gör det enkelt att nå allt sevärt både norrut och söderut på Öland. Det finns många saker att göra på Öland, för både turister och bofasta. Du har dessutom ett bra utgångsläge om du vill besöka den vackra sommarstaden Kalmar och Glasriket i Småland. Boka boende hos oss och ta del av våra spännande aktiviteter. Vi har något för alla!

Under sommaren är det fullt av aktiviteter för hela familjen.

Förutom sol, strandbad och lek på vår JetFloat® finns Sydpoolen, en härlig poolanlägging med en 12 x 25 m bassäng samt en barnpool. Trots namnet garanterar vi en isfri anläggning under sommarhalvåret. Vi kan även tipsa om våra populära danskvällar. Nere vid dansbanan vid stranden spelas det upp till dans någon lördag fr.o.m. midsommar.

Lekplatser är något både barn och vuxna uppskattar, barnen får leka av sig och de vuxna hinner ta det lugnt en liten stund. Eller blir det kanske tvärtom? Vid servicehusen på södra och norra delen finns lekplatser med torn, rutschbanor och gungor mm. Vid stranden finns två lekplatser varav en "inte-nudda-marken"-bana. I stugbyn finns även en mindre lekplats.

Bangolfcenter med både Fotbolls Golf & City Smartgolf äventyrsgolf.

Fotbollsgolf är som vanlig bangolf fast med fotboll. För dig som uppskattar vanlig minigolf kan vi tipsa om vår nya City Smartgolf vid infarten till campingen, något som kan vara bra för förbipasserande att vara uppmärksam på. Golfbollar har en tendens att flyga långt och inte alltid åt rätt håll…även när det gäller bangolf.

Wellness & Wellbeing

Vad som får Dig att må bra skiljer sig som bekant från person till person. En del gillar att hålla igång och träna så svetten rinner medan andra vill ha en lugnare aktivitet där också den mentala biten får sitt. Därför erbjuder vi allt från Qigong och Yoga till hårda cirkelpass och Workout. Är wellbeing för Dig tid i hängmattan så finns den vid vår foto-spot nere vid stranden.

Under sommaren körs många events och evenemang

T.ex. SaxnäsDagen, Alla Barns Dag, Hundens Dag och SaxnäsLoppet/Hälsans Dag mm. Spännande aktiviteter för både stora och små, två- och fyrbenta. Saxnäs Kidz är barnaktiviteter som arrangeras några dagar i veckan med vår alldeles egen Chilla. När Chilla inte är på plats så kör våra uthålliga och tålmodiga aktivitetsledare barnaktiviteter.

BMX-banan för dig som vill uppleva lite fart och action.

På norra fältet har vi byggt en bana som du gärna får vara med och utveckla ytterligare. Välkommen till receptionen där du får låna en spade. Fotboll och beachvolley är populära sporter, samla ett lag och kör järnet. Utmana gärna våra medarbetare…

Saxnäs Kitecenter

Öppet alla dagar, hela sommaren. Här har du Ölands bästa förutsättningar för kitesurfing. Enorma ytor långgrund sandbotten, jämna vindar. IKO, Kitecenter, uthyrning, kitekurser, shop, café, restauranger. Boka kitekurs eller besök Surfcentret på Öland. Öland Kiteskola www.olandkite.se | info@olandkite.se | www.kiteboardcenter.se
Kolla in en vårvideo här!

Ännu mer aktiviteter

Vår egen fotbollsanläggning ligger på den norra delen. Där kör vi fotbollsaktiviteter några dagar i veckan från veckan efter midsommar fram till mitten av augusti. Här hittar Du också vår Multiarena för basket, innebandy, handboll, Futsàl, mm. Vid stranden ligger vår BeachVolley-plan. Turneringar och spel med våra aktivitetsledare. Även i år har Kalmar FF sin officiella fotbollsskola på Saxnäs. Vill Du vara med? Då kontaktar Du receptionen.

StrandHyddan

Här erjuder vi ett skönt häng i mysig miljö med utsikt över Ölandsbron i Kalmarsund.I Strandhyddan kan du köpa glass,  dricka, kaffe och fika. Vill du prova på någon av alla vattenaktiviteterna så har dom vattenscooters, kajaker, vattenskidor och kanoter till uthyrning. För barnen kör vi banan och ringar efter scooter.  


Självklart måste det upplevas och vi hoppas att du besöker oss snart och berättar vad du tycker. Boka boendet hos oss redan i sommar. Kontakta oss!