0485-35700 Om oss

Borgholm

Ca 3 mil från oss på Saxnäs Camping hittar du den idylliska sommarstaden Borgholm. Under sommaren hittar du här ett livligt shopping och restaurangliv. Förutom shopping finns det även två tursitmål med starka kopplingar till den svenska historien och kungahuset.

Borgholms slottsruin

Borgholms slottsruin byggdes under den senare delen av 1200-talet, byggdes om under 1600-talet under ledning av Karl X Gustav och brann ner år 1806. Idag är Borgholms Slott ett av regionens största turistmål som på ett unikt sätt ger oss en vandring i svensk, nordisk och europeisk historia som sträcker sig över 900 år! Här finns det många aktiviteter för barnen under sommaren. Riddarskola, slottsverkstad och guidade turer för att bara nämna några. 
Mer inforamtion hittar du här!

 

Sollidens slott

Solliden slott är även det beläget i Borgholm. Bygget av slottet påbörjades år 1903 av den blivande drottningen Victoria och stod klart år 1906. År 1930 tillföll slottet Gustav V som lät parken öppnas för allmänheten. Här kan du gå guidade turer, uppleva fantastiska trädgårdar med inspiration för hela världen och mycket, mycket mer. 
Mer information hittar du här!