0485-35700 Om oss

Baconlindade kycklingspett med lönnsirap

Sötman från lönnsirapen ger en ljuvlig smakbrytning mot sältan i baconet! Dessa grillspett kommer garanterat att bli en favorit i grillrepetoaren. Du kan använda samma citron till spetten som till såsen. 

Tillalgningstid: ca 20 min + tid på grillen

Ingredienser: 
4 st kycklingbröstfiléer
2 pkt bacon
ca 0,5 dl lönnsirap
Chiliflakes
1 citron -- saften
Grillspett
Färskpotatis till servering

Grillsås: 
4 dl crème fraiche
1 citron -- finrivet skal
1 vitlöksklyfta
1 msk lönnsirap
Salt och peppar

Instruktioner:
Börja med grillsåsen, och mät upp 4 dl crème fraiche i en bunke. Tvätta citronen, finriv skalet av den och tillsätt det. Pressa ner vitlöksklyfta, och smaka av med lönnsirap och salt och peppar. (Har du tillgång till färska örtkryddor är det också gott att ha i, men inte nödvändigt.) Låt såsen stå i kylen till servering. 

Sätt igång ett potatiskkok och ägna dig sedan åt kycklingen: skär kycklingbröstfiléerna i ganska stora tärningar och trä upp dem på ett spett. Sikta på att fördela bitarna på 8 spett, och linda 1-2 baconskivor runt varje spett. 

Mät upp 0,5 dl lönnsirap i en skål, och pensla kycklingspetten med lönnsirapen med en värmetålig pensel medan du grillar spetten. (I brist på pensel kan man hälla lönnsirap över spetten i en tunn stråle när man grillar, men häll försiktigt i så fall.) Strö över chiliflakes efter smak och tycke. 

Servera kycklingspetten med kokt potatis och grillsås. Pressa några droppar citronsaft över spetten det sista du gör före servering. 

Tips!
Blir det grillsås över? Dryga ut den dagen efter genom att röra ner lite fetaost och servera till en annan grillmiddag. Passar till allt!