Hajkbanan på grillen med Dumle och marshmallows
Banan, Dumle och marshmallows är säkra kort hos både barn och vuxna. Extra roligt att kunna göra efterrätten på grillen! Servera med vaniljglass.
Tillagningstid: 15 min + tid på grillen
Ingredienser:
4 bananer
Ca 12 st Dumlekolor
Minimarshmallows, ca 1 dl
Aluminiumfolie till bananerna
Vaniljglass till servering
Instruktioner:
Klä in varje banan till hälften med aluminiumfolie så att det ser ut som att bananen ligger i en båt, och skär sedan en skåra i bananen.
Skär Dumlekolorna i 2-4 bitar vardera. Tryck ner varannan Dumle och varannan marshmallows i skåran på bananen, och ställ på grillen med godissidan uppåt. Grillen ska inte vara för varm, eftervärmen efter att man har grillat huvudrätten är optimal. Låt bananerna stå på grillen på direkt värme (ovanför kolen) i cirka tio minuter under lock, tills marshmallowsen fått fin färg.
Ta av från värmen och servera med vaniljglass.