0485-35700 Om oss

Jordgubbar med mozzarella, basilika och balsamico

2 stora portioner eller 4 små

På sommaren är det fullt rimligt att äta jordgubbar och ost till lunch, och det är så gott! Osten mättar mer än man kan tro, men servera gärna en baguette till för sakens skull. En sådan här tallrik kan också ställas fram som tilltugg till en drink eller som tillbehör till grillat.

Tidsåtgång: 10 min

Ingredienser
1 liter jordgubbar
1 kruka färsk basilika
2 st mozarellaostar (vanlig mozarella, buffalo mozarella eller burrata)
Salt och peppar
Ca. 1 msk Balsamicocreme (Kan ersättas av olivolja)

Instruktioner
1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Halvera ungefär hälften av dem och lägg på ett stort fat. Spara två "hål" där du kan placera ostarna. 
2. Plocka av basilikabladen och lägg mellan jordgubbarna
3. Häll av lagen från ostarna och placera ut de på fatet. Öppna eventuellt upp den ena osten för lite extra piff.
4. Salta och peppra, avsluta med at ringla lite balsamicocreme över alltihop efter smak och tycke. Här kan du istället använda dig av olivolja om du inte har någon balsamico eller helt enkelt föredrar det.