Zucchinipasta
Vegetariskt lättlagad lunch som barnen gillar
Vegetariskt lättlagad lunch som barnen gillar och som du kan handla delar av ingredienslistan till hos de öländska små grönsaksstånden. Hittar du ingen zucchini? Kör på tomater istället, det blir också gott. Men snåla inte med tillbehören, det är de som sätter smaken på den här goda sommarrätten!
Tidsåtgång: ca 25 min
Ingredienser:
1 näve pinjenötter
Riven parmesanost, minst 2 dl
Spaghetti för 4 personer
2 st zucchini
1 stor vitlöksklyfta
Olivolja till stekning
Salt och peppar
Instruktioner:
Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna. Häll över på fat och ställ åt sidan.
Riv parmesanosten, ställ åt sidan.
Sätt igång ett spaghettikok.
Tvätta zucchinin och hyvla den i långa, tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Undvik den vattniga delen i mitten.
Pressa en vitlöksklyfta och fräs den i ganska så generöst med olivolja i en stekpanna. Ta sedan pannan från värmen och vänd ner zucchinin. Zucchinin kan fräsas med en stund om man vill, men det räcker att den blir mjuk av eftervärmen i stekpannan.
Blanda nykokt spaghetti med vitlöksdoftande zucchiniremsor, och strössla över rejält med riven parmesanost och pinjenötter. Salta och peppra.