0485-35700 Om oss

Upplevelsecykling - MTB

Upplev Öland och närområdena kring Saxnäs på MTB. Vi har flera turer med olika längd som du kan hänga med på och samtidigt upptäcka nya stigar och platser!

Strandskogen - Lökenäs, 18km

En härlig slinga på blandat underlag där vi hamnar vid mysiga Lökenäs några km norr om Saxnäs. Prefekt stop för ett härligt svalkande bad innan vi vändre tillbaka igen!

Slingan ingår även i vår MiniTri Trail bana!

Slingan på garmin >

Gpx-fil >


 

Gråborg - Jordtorpsåsen, 22km

Vi utgår från Saxnäs - Strandkiosken och tar oss sen upp mot Algutsrum, Törnbotten på lite asfalt, stig och grusväg innan vi cyklar in i skogen på lummig slingrande stig. Efter några km i skogen når vi Gråborg där vi tar en fikapaus (ta med fika).  Efter pausen cyklar vi vidare genom skog och äng mot Jordtorpsåsen och tillbaka ner mot Saxnäs.

Passar både MTB och Gravel

Bana på Garmin >>

Uppskattad tid: 8:30-10:30

Läs mer om Gråborg >

Läs mer om Jordtorpsåsen >

 


 

Saxnäs - Stora Rör - Rällaskogen, 27km

En varienrande tur där man kan välja att vända hemåt efter strandskogen eller stora rör. Eller så fortsätter man in i Rällaskogen på härligt slingrande stigar.

Bana på Garmin >> (inkl. en liten felkörning i stora rör)

Uppskattad tid: 08:30 - 10:30


 

Borg till Borg - 46km

Här tar vi oss ut på en längre tur genom mittlandsskogen och möter upp både Gråborg och Ismantorpsborg på samma tur. Vi startar från strandkiosken på Saxnäs och tar oss upp till Algutsrum, Törnbotten och genom skogen till Gråborg där vi tar vår första paus.
Därefter fortsätter vi in i mittlandsskogen på stigar, vägar tills vi kommer till Ismantorps borgs ca 1,5 mil norr om Gråborg. Här tar vi vår andra paus innan vi fortsätter genom lite knixiga stigar mot Högsrum och rällaskogen. Vi fortsätter mot mysiga stora rör där vi stannar till för vår tredje och sista paus innan vi fortsätter kuststräckan på stigar och vägar tlilbaka till Saxnäs.

Bana på Garmin >>

Uppskattad tid: 8:00-12:00


 

Fyra borgar och en Trädgård - 68km

Här har vi en fantastisk heldagstur genom varierande landskap och fantastiska stigar. En dag för - den starke - och för den som vill uppleva fyra olika borgar på Öland på samma runda.

Vi kör från Saxnäs mot Stora Rör, vidare genom rällaskogen mot första borgen - Ismanstorp. Därefter kör vi genom mittlandsskogen till Gråborg, Bostorps Borg, Lendstads Borg och passerar även slutligen en hemlig trädgår i skogen innan vi kör vidare tillbaka mot Saxnäs!

Ta med ordentligt med fika / energi då vi stannar vid varje borg för återhämtning!

Slingan är under utveckling men snart kommer den vara ligga här!

Uppskattad tid: 08:00 - 14:00

Galleri

1 / 16
×
2 / 16
×
3 / 16
×
4 / 16
×
5 / 16
×
6 / 16
×
7 / 16
×
8 / 16
×
9 / 16
×
10 / 16
×
11 / 16
×
12 / 16
×
13 / 16
×
14 / 16
×
15 / 16
×
16 / 16
×